Skip to main content

Letsel door een
bedrijfsongeval?

Bij een bedrijfsongeval is de werkgever meestal aansprakelijk. De werkgever heeft namelijk een zeer strenge zorgplicht.
Eef Advocatuur letselschade bedrijfsongeval beroepziekte

Eef Advocatuur
bij bedrijfsongeval

De werkgever moet zorgen voor een veilige werkomgeving en er alles aan doen om een ongeval of beroepsziekte bij zijn werknemer te voorkomen. Laat de werkgever toch een steek vallen, dan is hij aansprakelijk voor de schade van de werknemer. Kun jij aantonen dat je letsel hebt opgelopen door een ongeval op de werkvloer? Dan moet de werkgever bijna altijd de schade vergoeden. Een uitzondering daarop is als sprake is van opzet of roekeloos gedrag. Maar dat zal de werkgever moeten aantonen.

Belangrijk is om te kiezen voor juridische bijstand door een gespecialiseerde letselschade advocaat. Jij kan je richten op jouw herstel en wij zorgen ervoor dat jij de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt.

Je kunt bij een bedrijfsongeval denken aan:

 • een ongeval met een heftruck
 • een ongeval op de bouwplaats
 • een ongeval tijdens een bedrijfsuitje

Relatie met werkgever

Slachtoffers vinden het vaak lastig om hun werkgever aansprakelijk te stellen. Zeker wanneer zij nog in dienst zijn bij de werkgever. Dat is begrijpelijk. Goed om te weten is dat de meeste werkgevers een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten voor deze situaties. Dat betekent dat de schade wordt vergoed door de verzekeraar van de werkgever. Jouw werkgever hoeft dan de schade niet te betalen.

Beroepsziekte

De werkgever kan ook aansprakelijk worden gehouden in geval van een beroepsziekte. Er is sprake van een beroepsziekte als jouw lichamelijke klachten of psychische klachten door het werk zijn veroorzaakt. Bijvoorbeeld: OPS (schildersziekte), blootstelling aan asbest (mesothelioom) of andere giftige stoffen, een RSI of een burn-out.

Het letselschade traject: stap voor stap

Stap 1

Vrijblijvende kennismaking

We starten met een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor of bij jou thuis. Een letselschadezaak duurt vaak lang en kan emotioneel zijn. Daarom is het belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij ons kantoor. Tijdens de kennismaking bespreken wij wat er is gebeurd, welke schadeposten er zijn en wat wij voor jou kunnen betekenen. Voelt het goed? Dan nemen wij – na jouw akkoord – de zaak in behandeling

Stap 2

Aansprakelijkstelling en voorschot

Na het eerste gesprek stuurt Eef Advocatuur – namens jou – een aansprakelijkstelling naar de (verzekeraar van de) tegenpartij. Zodra de aansprakelijkheid is erkend, vragen wij de aansprakelijke verzekeraar om jou een eerste voorschot te betalen.

Stap 3

Inventariseren schadeposten

De schade kan bestaan uit uiteenlopende posten. Het gaat erom dat jij wordt gecompenseerd voor elke euro die jij zonder het ongeval zou hebben bespaard en/of verdiend. Gedurende jouw zaak is het belangrijk om alle onkosten bij te houden, zodat de schade goed in kaart kan worden gebracht. Voorbeelden van schadeposten zijn: gemiste inkomsten (als werknemer of als zelfstandig ondernemer), reis- en parkeerkosten en smartengeld.

Stap 4

Van letsel naar herstel

Wij vragen de tegenpartij regelmatig om voorschotten te betalen. Zo heb jij geen financiële zorgen en kun jij je 100% richten op jouw herstel. Ondertussen bekijken we samen wat nodig is om je leven weer op de rit te krijgen. Denk aan hulp in het huishouden, een tuinman of hulp bij het uitoefenen van je werk. Ons netwerk aan professionals kan jou hierbij helpen.

Stap 5

Aanvragen medisch advies

Wij schakelen een medisch adviseur in voor medisch advies. Wij vragen – met jouw toestemming – de medische informatie ten gevolge van het ongeval op. Op basis daarvan vragen wij advies aan onze medisch adviseur. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van het letsel dat door het ongeval is opgelopen. Na jouw akkoord, sturen wij het advies naar de aansprakelijke verzekeraar.

Stap 6

Medisch eindstadium

Bij volledig herstel of wanneer duidelijk is dat de klachten blijvend zullen zijn, is sprake van een medisch eindstadium. Jouw zaak kan worden afgerond. Een medische expertise kan daar onderdeel van zijn. Een onafhankelijk arts beoordeelt welke klachten en beperkingen door het ongeval zijn opgelopen en of er nog toekomstige risico’s zijn. Daar kan dan rekening mee worden gehouden bij de afronding van jouw zaak.

Stap 7

Schade inventariseren en afronden van de zaak

Uiteindelijk brengen wij de volledige schade in kaart, ook voor de toekomst. Hierna gaan wij in overleg met de verzekeraar. Wij willen voor jou het maximale resultaat behalen. Als overeenstemming is bereikt, dan wordt de zaak afgerond.

  Schadevergoeding na een bedrijfsongeval?

  Letsel opgelopen door een bedrijfsongeval of beroepsziekte? Neem vrijblijvend contact op met Eef Advocatuur en vertel ons jouw verhaal.

  Vertel ons jouw verhaal

  Onjuiste invoer
  Onjuiste invoer
  Onjuiste invoer
  Onjuiste invoer

  Wij verwerken jouw gegevens conform het privacybeleid.