Skip to main content

Letsel opgelopen door
een medische fout?

Vaak gaat een medische behandeling goed. Helaas komt het voor dat er onverhoopt iets misgaat.

Eef Advocatuur letselschade medische fout

Eef Advocatuur
bij medische fouten

Een medische fout kan gebeuren tijdens een operatie, het niet of te laat doorverwijzen naar een specialist of bijvoorbeeld het voorschrijven van verkeerde medicatie. In die gevallen is de arts mogelijk aansprakelijk voor de schade die jij hierdoor lijdt.

Jij dient aannemelijk te moeten maken dat een medische fout is gemaakt. Dat is vaak een lastige stap. Het is raadzaam om hierbij de hulp in te schakelen van een gespecialiseerde letselschade advocaat. Samen met onze medisch adviseur onderzoeken wij jouw zaak. Dit noemen wij een medisch haalbaarheidsonderzoek.

Fout of complicatie?

Tijdens het medisch haalbaarheidsonderzoek beoordeelt onze medisch adviseur of er sprake is van een medische fout. Dit is in het geval van verwijtbaar medisch onzorgvuldig handelen van de arts. Dit is echter niet altijd zo, aan een medische behandeling zitten namelijk altijd risico’s verbonden.

Mogelijk is sprake geweest van een complicatie. In dat geval is de arts niet aansprakelijk. Indien de medisch adviseur vaststelt dat er een medische fout is begaan, stellen wij de arts of het ziekenhuis aansprakelijk.

Het letselschade traject: stap voor stap

Stap 1

Vrijblijvende kennismaking

We starten met een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor of bij jou thuis. Een letselschadezaak duurt vaak lang en kan emotioneel zijn. Daarom is het belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij ons kantoor. Tijdens de kennismaking bespreken wij wat er is gebeurd, welke schadeposten er zijn en wat wij voor jou kunnen betekenen. Voelt het goed? Dan nemen wij – na jouw akkoord – de zaak in behandeling

Stap 2

Aansprakelijkstelling en voorschot

Na het eerste gesprek stuurt Eef Advocatuur – namens jou – een aansprakelijkstelling naar de (verzekeraar van de) tegenpartij. Zodra de aansprakelijkheid is erkend, vragen wij de aansprakelijke verzekeraar om jou een eerste voorschot te betalen.

Stap 3

Inventariseren schadeposten

De schade kan bestaan uit uiteenlopende posten. Het gaat erom dat jij wordt gecompenseerd voor elke euro die jij zonder het ongeval zou hebben bespaard en/of verdiend. Gedurende jouw zaak is het belangrijk om alle onkosten bij te houden, zodat de schade goed in kaart kan worden gebracht. Voorbeelden van schadeposten zijn: gemiste inkomsten (als werknemer of als zelfstandig ondernemer), reis- en parkeerkosten en smartengeld.

Stap 4

Van letsel naar herstel

Wij vragen de tegenpartij regelmatig om voorschotten te betalen. Zo heb jij geen financiële zorgen en kun jij je 100% richten op jouw herstel. Ondertussen bekijken we samen wat nodig is om je leven weer op de rit te krijgen. Denk aan hulp in het huishouden, een tuinman of hulp bij het uitoefenen van je werk. Ons netwerk aan professionals kan jou hierbij helpen.

Stap 5

Aanvragen medisch advies

Wij schakelen een medisch adviseur in voor medisch advies. Wij vragen – met jouw toestemming – de medische informatie ten gevolge van het ongeval op. Op basis daarvan vragen wij advies aan onze medisch adviseur. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van het letsel dat door het ongeval is opgelopen. Na jouw akkoord, sturen wij het advies naar de aansprakelijke verzekeraar.

Stap 6

Medisch eindstadium

Bij volledig herstel of wanneer duidelijk is dat de klachten blijvend zullen zijn, is sprake van een medisch eindstadium. Jouw zaak kan worden afgerond. Een medische expertise kan daar onderdeel van zijn. Een onafhankelijk arts beoordeelt welke klachten en beperkingen door het ongeval zijn opgelopen en of er nog toekomstige risico’s zijn. Daar kan dan rekening mee worden gehouden bij de afronding van jouw zaak.

Stap 7

Schade inventariseren en afronden van de zaak

Uiteindelijk brengen wij de volledige schade in kaart, ook voor de toekomst. Hierna gaan wij in overleg met de verzekeraar. Wij willen voor jou het maximale resultaat behalen. Als overeenstemming is bereikt, dan wordt de zaak afgerond.

  Schadevergoeding na een medische fout?

  Letsel opgelopen door een medische fout? Neem vrijblijvend contact op met Eef Advocatuur en vertel ons jouw verhaal. 

  Vertel ons jouw verhaal

  Onjuiste invoer
  Onjuiste invoer
  Onjuiste invoer
  Onjuiste invoer

  Wij verwerken jouw gegevens conform het privacybeleid.