Skip to main content

Letsel opgelopen
door een verkeersongeval?

Letselschade door een verkeersongeval komt vaak voor. De schade die jij daardoor oploopt kan op de veroorzaker worden verhaald.
Eef Advocatuur letselschade verkeersongeval

Eef Advocatuur
bij verkeersongevallen

Bij letselschade door een verkeersongeval is het belangrijk om te kiezen voor juridische bijstand door een gespecialiseerde letselschade advocaat. Jij kan je richten op jouw herstel en wij zorgen ervoor dat jij de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt.

Je kunt betrokken raken bij een verkeersongeval door:

 • een ongeval tussen meerdere auto’s of andere motorrijtuigen
 • een ongeval tussen een auto of ander motorrijtuig en een fietser of voetganger
 • een eenzijdig ongeval met een auto of ander motorrijtuig
 • een eenzijdig ongeval met een fiets

Bescherming van fietsers en voetgangers

Er gelden voor fietsers en voetgangers speciale regels. Omdat zij kwetsbaar zijn in het verkeer worden zij extra beschermd. Bij een verkeersongeval tussen een motorrijtuig en een fietser of voetganger is de bestuurder van het motorrijtuig voor tenminste 50% aansprakelijk. Ook in het geval van eigen schuld. Slechts in uitzonderlijke situaties kan hiervan worden afgeweken. Het is daarom altijd goed om de veroorzaker van het verkeersongeval aansprakelijk te stellen.

Jonge slachtoffers

Ook kinderen jonger dan 14 jaar worden extra beschermd wanneer zij slachtoffer zijn van een verkeersongeval. Bij een verkeersongeval tussen een motorrijtuig en een fietser of voetganger jonger dan 14 jaar is de bestuurder van het motorrijtuig voor 100% aansprakelijk. Ook in het geval van eigen schuld. Slechts in uitzonderlijke situaties kan hiervan worden afgeweken. Maar hier is vrijwel nooit sprake van.

Het letselschade traject: stap voor stap

Stap 1

Vrijblijvende kennismaking

We starten met een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor of bij jou thuis. Een letselschadezaak duurt vaak lang en kan emotioneel zijn. Daarom is het belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij ons kantoor. Tijdens de kennismaking bespreken wij wat er is gebeurd, welke schadeposten er zijn en wat wij voor jou kunnen betekenen. Voelt het goed? Dan nemen wij – na jouw akkoord – de zaak in behandeling

Stap 2

Aansprakelijkstelling en voorschot

Na het eerste gesprek stuurt Eef Advocatuur – namens jou – een aansprakelijkstelling naar de (verzekeraar van de) tegenpartij. Zodra de aansprakelijkheid is erkend, vragen wij de aansprakelijke verzekeraar om jou een eerste voorschot te betalen.

Stap 3

Inventariseren schadeposten

De schade kan bestaan uit uiteenlopende posten. Het gaat erom dat jij wordt gecompenseerd voor elke euro die jij zonder het ongeval zou hebben bespaard en/of verdiend. Gedurende jouw zaak is het belangrijk om alle onkosten bij te houden, zodat de schade goed in kaart kan worden gebracht. Voorbeelden van schadeposten zijn: gemiste inkomsten (als werknemer of als zelfstandig ondernemer), reis- en parkeerkosten en smartengeld.

Stap 4

Van letsel naar herstel

Wij vragen de tegenpartij regelmatig om voorschotten te betalen. Zo heb jij geen financiële zorgen en kun jij je 100% richten op jouw herstel. Ondertussen bekijken we samen wat nodig is om je leven weer op de rit te krijgen. Denk aan hulp in het huishouden, een tuinman of hulp bij het uitoefenen van je werk. Ons netwerk aan professionals kan jou hierbij helpen.

Stap 5

Aanvragen medisch advies

Wij schakelen een medisch adviseur in voor medisch advies. Wij vragen – met jouw toestemming – de medische informatie ten gevolge van het ongeval op. Op basis daarvan vragen wij advies aan onze medisch adviseur. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van het letsel dat door het ongeval is opgelopen. Na jouw akkoord, sturen wij het advies naar de aansprakelijke verzekeraar.

Stap 6

Medisch eindstadium

Bij volledig herstel of wanneer duidelijk is dat de klachten blijvend zullen zijn, is sprake van een medisch eindstadium. Jouw zaak kan worden afgerond. Een medische expertise kan daar onderdeel van zijn. Een onafhankelijk arts beoordeelt welke klachten en beperkingen door het ongeval zijn opgelopen en of er nog toekomstige risico’s zijn. Daar kan dan rekening mee worden gehouden bij de afronding van jouw zaak.

Stap 7

Schade inventariseren en afronden van de zaak

Uiteindelijk brengen wij de volledige schade in kaart, ook voor de toekomst. Hierna gaan wij in overleg met de verzekeraar. Wij willen voor jou het maximale resultaat behalen. Als overeenstemming is bereikt, dan wordt de zaak afgerond.

  Schadevergoeding na een verkeersongeval?

  Letsel opgelopen door een verkeersongeval? Neem vrijblijvend contact op met Eef Advocatuur en vertel ons jouw verhaal.

  Vertel ons jouw verhaal

  Onjuiste invoer
  Onjuiste invoer
  Onjuiste invoer
  Onjuiste invoer

  Wij verwerken jouw gegevens conform het privacybeleid.