Skip to main content

Wat te doen na een verkeersongeval?

Verkeersongevallen komen vaak voor. Daarom is het goed om te weten wat je moet doen na een verkeersongeval. Deze vijf tips kunnen jou helpen.
Eva Spijkerman
09 januari 2024

Tip 1. Veiligheid

De eerste zorg na een verkeersongeval is altijd de veiligheid. Zorg ervoor dat jij, andere betrokkenen en eventuele omstanders in veiligheid zijn. Indien mogelijk, verplaats de voertuigen naar een veilige locatie en schakel de hulpdiensten in.

Tip 2. Verzamel informatie

Noteer alle relevante details over het ongeval, inclusief de locatie, weersomstandigheden en namen en contactgegevens van eventuele getuigen. Maak foto's van de schade aan voertuigen en de omgeving. En belangrijk: vul het schadeformulier in. Deze informatie kan van onschatbare waarde zijn bij het vaststellen van aansprakelijkheid.

Tip 3. Zoek medische hulp

Ook als de verwondingen op het eerste gezicht mild lijken, is het van groot belang medische hulp te zoeken. Hiermee creëer je niet alleen een gedocumenteerde basis voor mogelijke letselschadeclaims, maar het zorgt ook voor een vroegtijdige behandeling van eventuele verborgen verwondingen.

Tip 4. Meld het ongeval bij de eigen verzekeraar

Neem zo snel mogelijk contact op met jouw verzekeringsmaatschappij om het ongeval te melden. Vertel ze wat er is gebeurd en vraag wat jij nu moet doen. De verzekeraar kan je adviseren over de volgende stappen en vertellen welke informatie jij eventueel nog moet aanleveren.

Tip 5. Stel de wederpartij aansprakelijk

Is het ongeval de schuld van de andere partij? Dan kan jij of jouw advocaat die partij aansprakelijk stellen. Dit kan je doen door een aangetekende brief te sturen, waarin wordt vermeld wat er precies is gebeurd en waarom jij vindt dat de andere partij verantwoordelijk is voor het ongeval. De verzekeraar van de andere partij zal jouw zaak dan in behandeling nemen.

Letselschade opgelopen?

Neem contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek. Terwijl jij je concentreert op je herstel, regelen wij de rest.

Eva Spijkerman
09 januari 2024
Eef Advocatuur
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg ons

Een gratis kennismaking

Letselschade opgelopen? Eef Advocatuur staat voor je klaar. Terwijl jij je concentreert op je herstel, regelen wij de rest.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Tijdens een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor of bij jou thuis bespreken wij graag de mogelijkheden.

Vertel ons jouw verhaal

Onjuiste invoer
Onjuiste invoer
Onjuiste invoer
Onjuiste invoer

Wij verwerken jouw gegevens conform het privacybeleid.