Skip to main content

Letselschade op vakantie: Wat te doen?

De vakantie staat voor de deur! Vakantie is een tijd om te ontspannen, nieuwe plekken te ontdekken en herinneringen te maken. Helaas kunnen ongevallen en letselschade tijdens vakanties voorkomen. In sommige gevallen is de reisorganisatie aansprakelijk voor de geleden gevallen.
Eva Spijkerman
02 juli 2024

In deze blog gaan we dieper in op letselschade op vakantie en de aansprakelijkheid van de reisorganisatie. En vooral ook: wat kun je doen als je met deze situatie te maken krijgt.

Hoe kan letselschade op vakantie ontstaan?

Letselschade op vakantie kan op vele verschillende manieren ontstaan, waaronder:

 1. Verkeersongevallen: Bijvoorbeeld een auto-ongeluk tijdens een georganiseerde excursie.

 2. Valpartijen: Zoals het uitglijden bij het zwembad van het hotel door een gebrek aan waarschuwingsborden.

 3. Ongevallen tijdens activiteiten: Bijvoorbeeld letsel bij het beoefenen van watersporten of excursies.

In al deze gevallen kan de reisorganisatie aansprakelijk zijn voor de geleden letselschade, afhankelijk van de omstandigheden.

Aansprakelijkheid van de reisorganisatie

Reisorganisaties hebben een zorgplicht jegens hun klanten. Dat betekent dat ze verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van een veilige en gezonde omgeving tijdens de vakantie. Als de reisorganisatie deze zorgplicht schendt en dit leidt tot letselschade, kan de reisorganisatie aansprakelijk worden gesteld voor de geleden schade. In dat geval is gewoon Nederlands recht van toepassing, ongeacht de reisbestemming.

Wat te doen bij letselschade op vakantie?

 1. Zoek medische hulp: Het is belangrijk om direct medische hulp in te schakelen voor je verwondingen.

 2. Verzamel bewijs: Maak foto’s van de plaats van het ongeval, je verwondingen en eventuele relevante omstandigheden. Verzamel ook contactgegevens van getuigen.

 3. Meld het incident: Meld het ongeval zo snel mogelijk bij de reisleiding, het hotelmanagement of andere relevante autoriteiten.

 4. Houd documentatie bij: Bewaar alle documenten met betrekking tot het incident, zoals medische rekeningen, correspondentie met de reisorganisatie en eventuele politierapporten.

Hoe kan een letselschade advocaat helpen?

Een letselschade advocaat kan van onschatbare waarde zijn bij het claimen van compensatie voor letselschade op vakantie. Zij kunnen je helpen met:

 1. Juridisch advies: Zij kunnen je adviseren over je rechten en de stappen die je moet nemen om een claim in te dienen tegen de reisorganisatie.

 2. Onderhandelingen: Zij kunnen namens jou onderhandelen met de reisorganisatie of hun verzekeraar om een eerlijke schadevergoeding te krijgen.

 3. Juridische vertegenwoordiging: Als het nodig is om juridische stappen te ondernemen, kunnen zij jouw belangen behartigen in de rechtbank.

Conclusie

Letselschade op vakantie kan een stressvolle en ontmoedigende ervaring zijn, maar het is belangrijk om te weten dat je rechten hebt. Als de reisorganisatie aansprakelijk is voor de geleden letselschade, heb je recht op compensatie. Een ervaren letselschade advocaat kan je helpen bij het verkrijgen van de vergoeding die jij verdient en jou bijstaan tijdens deze moeilijke tijd.

Meer weten?

Heb je letselschade opgelopen tijdens je vakantie? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij staan klaar om je te helpen.

En nu ga ik met een welverdiende vakantie 

Van 4 tot en met 22 juli 2024 ben ik vanwege vakantie afwezig. Mijn mail wordt op afstand gelezen. Graag tot daarna! 

Eva Spijkerman
02 juli 2024
Eef Advocatuur
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg ons

Een gratis kennismaking

Letselschade opgelopen? Eef Advocatuur staat voor je klaar. Terwijl jij je concentreert op je herstel, regelen wij de rest.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Tijdens een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor of bij jou thuis bespreken wij graag de mogelijkheden.

Vertel ons jouw verhaal

Onjuiste invoer
Onjuiste invoer
Onjuiste invoer
Onjuiste invoer

Wij verwerken jouw gegevens conform het privacybeleid.